TIPS & INSPIRATION
5 fördelar med batteridrivna trädgårdsmaskiner
Fördelarna med batteridrivna trädgårdsredskap

5 fördelar med batteridrivna trädgårdsmaskiner

Ergonomiska, ekonomiska och miljövänliga – och inte minst effektiva och tystgående. Sa vi att de också är lättstartade? Utvecklingen går snabbt framåt och anledningarna är många till varför batteriprodukter nu tar över konsumentmarknaden och är ett allt vanligare val för professionella användare.

På STIHL har vi många års erfarenhet av batteridrivna maskiner, både för fritidsanvändare och för proffs som vill ha en förbättrad arbetsmiljö – helt utan avgaser och med en lägre ljudnivå. Och för fritidsanvändaren är en batteridriven trädgårdsmaskin en perfekt hjälpreda för sysslorna i trädgården – utan att störa grannarna. Det är bara några av fördelarna! Låt oss lista dem:

1. Ergonomiska och tystgående
Ergonomi är alltid fokus när vi utvecklar vårt batteridrivna sortiment. Förutom att de är snälla mot både dina och dina grannars öron, har våra maskiner låga vibrationer, en låg vikt och funktioner som gör att du sparar både rygg och handleder. 

2. Effektiva 
Dagens batteridrivna trädgårdsmaskiner klarar dessutom sin uppgift minst lika bra som en bensindriven trädgårdsmaskin. Du slipper även fylla på bränsle, utan kan enkelt byta batteri när kraften börjar ta slut. Ett tips är att ha två batterier så att du slipper vänta på att ditt batteri ska ladda.

3. Lättstartade
Maskiner som är svårstartade kan tära på tålamodet för alla som snabbt vill komma igång med sitt trädgårdsarbete. Samtliga produkter i vårt batterisortiment startas med en enkel knapptryckning.

4. Ekonomiska
Batterimaskiner har i flera fall konkurrenskraftiga priser jämfört med motsvarande modeller med förbrukningsmotorer. En annan besparing ligger i själva driften. Hushållselen är billigare än vad det kostar att fylla på bensin och olja. Batterimaskiner har dessutom färre delar som behöver servas och underhållas. Du kan även använda samma batteri till hela vårt batteridrivna sortiment – förutsatt att maskinerna har samma batterisystem – vilket gör det kostnadseffektivt. Vad sägs om att kunna använda samma batteri till din trimmer, motorsåg, lövblås, häcksax, gräsklippare och vertikalskärare? Läs mer om våra batterisystem här.

5. Snälla mot miljön
Minsta möjliga påverkan på vår gemensamma miljö är naturligtvis ett starkt argument för alla som tänker investera i nya maskiner till trädgården. Avgasutsläppen för våra batteriprodukter är lika med noll. Svårslaget!

Och skulle du mot förmodan inte vara nöjd med din övergång till batteridrift så lämnar STIHL alltid en nöjd-kund-garanti för maskiner med ett inköpspris upp till 10.000 SEK. Vill du lämna tillbaka din nyinköpta maskin inom en vecka får du pengarna tillbaka.

Upptäck våra batteridrivna trädgårdsmaskiner här!


VISSTE DU ATT…

… batteriets historia sträcker sig ända tillbaka till 900-talet. Vid en arkeologisk utgrävning nära Bagdad, Irak 1932, hittade den tyske arkeologen Wilhelm Koenig en tusenårig kruka som innehöll en järnstav som var inlagd i en kopparcylinder. Denna anordning tror forskare har använts till att “lagra elektricitet”, som ett slags forntida batteri.
 

Rekommenderade produkter

RMA 339 C
GRÄSKLIPPARE Batteridriven
MSA 60 C-B
MOTORSÅG Batteridriven

Du kanske också gillar