TIPS & INSPIRATION Ergonomi 5 fördelar med batteridrivna trädgårdsmaskiner

Fördelarna med batteridrivna trädgårdsredskap

5 fördelar med batteridrivna trädgårdsmaskiner

Ergonomiska, ekonomiska, miljövänliga, lättstartade och kraftfulla. Utvecklingen går snabbt framåt och anledningarna är många till varför batteriprodukter nu tar över både konsumentmarknaden och även blir ett vanligare val för professionella användare.

Trenden är tydlig i flera olika branscher. Batteri- och hybriddrift kommer på bred front inom exempelvis fordonsindustrin och tillverkare av trädgårdsprodukter tillhör onekligen föregångarna. Det är många år sedan den första eltrimmern med sladd lanserades. Sedan dess har allt fler trädgårdsmaskiner introducerats med både sladd och batteridrift. 

För oss på STIHL, som är världens största tillverkare av motorsågar, har en renodlad batteridriven motorsåg varit ett utmärkt komplement när proffsen utför arbete i slutna utrymmen och ljudkänsliga områden. För fritidsanvändaren utgör batterisågen en perfekt hjälpreda för att exempelvis såga trädkvistar eller ved. Beroende på modell avverkar den upp till 150 kapningar på en laddning.

Här är 5 fördelar med att välja batteridrift:

1. Ergonomiska. Det ergonomiska tänket var centralt när våra batteriprodukter togs fram. Från minsta möjliga vikt till att kunna sköta centrala funktioner med bara en hand. Låga vibrationer är skonsam för kroppen och tysta maskiner är bra för grannsämjan.

2. Kraftfullare. Utvecklingen av batterikapaciteten har gått snabbt under senare år. Både när det gäller ren styrka men också hur länge kraften håller innan det är dags för en ny uppladdning. Batteridrift kan inte ersätta de tyngsta motordrivna trädgårdsmaskinerna i effekt men täcker de flesta behoven för fritidsanvändare.

3. Lättstartade. Maskiner som är svårstartade kan ta hårt på tålamodet för alla som snabbt vill komma igång med sitt trädgårdsarbete. Samtliga produkter i vårt batterisortiment startas enkelt genom en enda knapptryckning.

4. Ekonomiska. Batterivarianter har i många fall konkurrenskraftiga pris jämfört med motsvarande modeller med förbrukningsmotorer. Men den största besparingen ligger i själva driften. Hushållselen är billigare än vad det kostar att fylla på med bensin och olja. Eventuella besök hos verkstaden brukar också vara färre.

5. Mindre miljöbelastande. Minsta möjliga påverkan på vår gemensamma miljö är naturligtvis ett starkt försäljningsargument för alla som tänker investera i nya maskiner till trädgården. Avgasutsläppen för våra batteriprodukter är lika med noll. Svårslaget!

Och skulle du mot förmodan inte vara nöjd med din övergång till batteridrift så lämnar STIHL alltid en nöjd-kund-garanti. Den som vill lämna tillbaka sin nyinköpta maskin inom en vecka får pengarna tillbaka.

Visste du att…

… batteriets historia sträcker sig ända tillbaka till 900-talet. Vid en arkeologisk utgrävning nära Bagdad, Irak 1932, hittade den tyske arkeologen Wilhelm Koenig en tusenårig kruka som innehöll en järnstav som var inlagd i en kopparcylinder. Denna anordning tror forskare har använts till att “lagra elektricitet”, som ett slags forntida batteri.

Rekommenderade produkter

RMA 339 C
GRÄSKLIPPARE Batteridriven
MSA 120 C-B
MOTORSÅG Batteridriven

Du kanske också gillar