Skip to main content

Möt iMOW® – robot-gräsklipparen från STIHL

Möt iMOW® – robot-gräsklipparen från STIHL

Säg hej till våra trotjänare

Visste du att våra trotjänare i iMOW® 422-serien är några av de snabbaste och tystaste robotgräsklipparna på marknaden? De passar gräsmattor mellan 800–1700 m². Dessutom tar de alltid nya vägar för ett jämnt och snyggt resultat. Du kan även aktivera kantklippsfunktionen 1–2 gånger i veckan, då börjar de även sitt pass med en sväng runt kanterna för att det ska bli extra fint.

GENVÄGEN TILL EN PERFEKT GRÄSMATTA

Vill du dra ner på några måsten i sommar? Gräsklippningen till exempel. Samtidigt måste någon göra jobbet för att man ska få njuta av en välklippt gräsmatta. Scrolla neråt för att hitta din iMOW®-favorit från STIHL!

KLARAR UPP TILL 45% LUTNING
LÅG LJUDNIVÅ
EN AV DE SNABBASTE PÅ MARKNADEN

LÄGGER DIN TRÄDGÅRD PÅ MINNET

Förutom att vara en av de snabbaste och tystaste robotgräsklipparna på marknaden ser STIHL iMOW® alltid till att ta nya vägar för ett jämnt resultat. Vår modell RMI 422 PC kör dessutom snabbaste vägen hem för en effektivare laddning tack vare innovationen Direct Drive Home. Aktiverar du kantklippningsfunktionen börjar din robotgräsklippare även sitt pass med en sväng runt kanterna med jämna mellanrum, för att de ska bli extra fina. iMOW® kan också anpassa sin laddtid. Är det mycket kvar av att klippa när det är dags att ladda, laddar den snabbare för att hinna bli klar. Annars laddar den långsammare för att förlänga batteriets livslängd. 

VARIERANDE VÄGVAL GER JÄMNT RESULTAT
KANTKLIPPNING
ANPASSAD LADDTID

SMART OCH SÄKER KLIPPTEKNIK

iMOW® robotgräsklippare från STIHL klipper gräset med hjälp av en dubbelslipad kniv och ser alltid till att finfördela det för optimal gödslingseffekt. Skulle den lyftas upp stannar den självklart direkt. 

STANNAR OM DEN LYFTS UPP
DUBBELSLIPAD KNIV

FULL KONTROLL VIA iMOW®-APPEN

Flera av våra iMOW® modeller går att styra från din mobil, surfplatta eller webbläsare. Med iMOW-appen kan du se var din iMOW befinner sig, uppdatera klippschemat eller låta den fokusera lite extra på vissa zoner. Du ser även om din robotgräsklippare har råkat fastna någonstans, när kniven behöver bytas eller när det är dags för service. Och du behöver inte förnya abonnemanget varje år – det ingår utan extra kostnad.

HUR MYCKET TID KAN DU SPARA I SOMMAR?

Under sommarmånaderna växer gräset så att det knakar – och att försöka kontrollera det kan lätt bli en tidsödande syssla. Dra i reglaget för att ange storleken på din trädgård, den ungefärliga lutningen och vad du har för nuvarande gräsklippare, för att få reda på din tid-över-till-annat-potential om du byter till en iMOW® – vår robotgräsklippare från STIHL!

ETT BEKYMMERSFRITT ÄGANDE

iMOW® ÄR LÄTT ATT INSTALLERA. MEN VI GÖR DET GÄRNA ÅT DIG OM DU VILL.

Nyfiken på hur du installerar robotgräsklipparen iMOW från STIHL? Kolla in klippet! Efter att du har pluggat in laddstationen, lagt ut slingan och fäst den med kabelfästena, följer du några enkla steg på iMOWs display. Fem minuter senare har du installerat din iMOW och kan njuta av tiden du kommer att spara. Vill du spara ännu mer tid kan du få hjälp med installationen.

PERFEKT RESULTAT I ALLA VÄDER

iMOW robotgräsklippare från STIHL anpassar hastigheten efter gräsmattans lutning och rådande omständigheter. Skulle det börja regna återvänder den till laddstationen eller fortsätter att klippa (om du vill). Undersidans konstruktion bidrar även till en extra låg ljudnivå.

iMOW® SÄLJS ENDAST HOS PROFFS

iMOW robotgräsklippare från STIHL säljs endast genom auktoriserade återförsäljare som kan garantera dig kompetent rådgivning och personlig service. Vill du ha ett bekymmersfritt ägande kan de även utföra löpande service åt dig och reparera din iMOW om det skulle behövas. Vill du upptäcka iMOW på riktigt? Välkommen att besöka närmaste återförsäljare.

VILKEN iMOW® PASSAR DIG?

I iMOW-familjen finns robotgräsklippare från STIHL för de flesta typer av gräsmattor. Från minstingen som trivs bäst på ytor upp till 800 m2, till vår starkaste modell som tar sig an 5.000 m2 utan problem.

HUR STOR ÄR DIN TRÄDGÅRD?
800 M2
HUR MYCKET LUTNING HAR DEN?
0%
VILL DU HA MY iMOW® APPEN?
Återställ

RMI 422

Produktinfo
Gräsyta
Upp till 800 m²
Klipptid per laddning
40 min
Laddningstid
80 min
Vikt
9 kg
Klippbredd
20 cm
Klipphöjd
20-60 mm
Högsta ljudnivå
60 dB(A)
Larm
Ja
Appstyrning
Nej
Max lutning
35%
Pris
12.790:-*

RMI 422 P

Produktinfo
Gräsyta
Upp till 1.500 m²
Klipptid per laddning
80 min
Laddningstid
100 min
Vikt
9 kg
Klippbredd
20 cm
Klipphöjd
20-60 mm
Högsta ljudnivå
60 dB(A)
Larm
Ja
Appstyrning
Nej
Max lutning
40%
Pris
16.790:-*

NÄSTA GENERATIONS ROBOTGRÄSKLIPPARE

Våra senaste modeller iMOW® och iMOW® EVO erbjuder smidig appstyrning och ett effektivt klippsystem – så att du kan njuta av mer tid i din trädgård. iMOW® anpassar hastigheten och minimerar spårbildning genom intelligent navigering. Vill du undvika klippning vid regn för att skydda gräsmattan? Då är regnsensorn lätt att aktivera.

VILKEN iMOW® PASSAR DIN GRÄSMATTA?

Vanliga Frågor

Börja med att placera ut en slinga som markerar det område som iMOW ska klippa. Välj mellan att gräva ner slingan (max 10 cm under marknivå) eller att fästa den ovan jord. I det senare fallet kommer gräset inom kort att växa över slingan och dölja den helt. Därefter startar du det förinställda programmet och slutför installationen genom att följa stegen på displayen.

Nyfiken på hur du installerar robotgräsklipparen iMOW? Kolla in klippet! >>
 

Klippschemat skapas antingen automatiskt eller manuellt efter dina instruktioner. Du kanske föredrar att iMOW arbetar när du inte är hemma eller sover? Inga problem. iMOW klipper inte bara automatiskt enligt klippschemat, utan lägger även in en reservtid för att kunna ta igen missad klipptid, till exempel på grund av batteriladdning eller en regnskur (om du har aktiverat regnsensorn).

Alla fasta hinder som är över 8 cm höga känner iMOWs krocksensorer av så att robotgräsklipparen byter riktning och klipper vidare på en annan yta. Men mindre föremål som t.ex. leksaker eller flip-flops bör plockas bort från gräsmattan innan den ska klippa. Låt inte heller barn eller husdjur leka i trädgården utan uppsyn under tiden som iMOW klipper.

Den dubbelslipade kniven är både effektiv och säker. Kniven i en iMOW stannar också så fort någon försöker lyfta maskinen. Runt kniven finns också ett väl tilltaget säkerhetsavstånd. Det finns även en tydlig STOPP-knapp som man kan trycka på för att stänga av sin iMOW vid behov.

Samtliga iMOW-modeller är utrustade med larm som aktiveras när maskinen lyfts upp. Du kan dessutom ställa in att det ska krävas en personlig PIN-kod för att kunna starta din iMOW igen efter ett avbrott. C-modellerna har även ett s.k. geofence där du blir meddelad i appen om din iMOW lämnar gräsmattan. Funktionen "Find my iMOW" visar exakt var den befinner sig.

Ja, iMOW har en löstagbar styrkontroll som gör att du kan styra iMOW manuellt, ändra inställningar mm. Den skarpa LCD-displayen är lika tydlig oavsett väderlek*.

* Gäller endast RMI-6 modellerna.

I vårt breda sortiment finns robotklippare för gräsmattor ända upp till 5.000 m2 . Om din gräsmatta har många vinklar och vrår hjälper vi dig gärna att hitta den optimala lösningen för just din gräsmatta.

iMOW är en bioklippare och behöver därför ingen uppsamlare. Genom att klippa ner gräset i mycket små bitar försvinner klippet ner i gräsmattan och ger värdefull näring till jorden. Detta gör att du får en vacker och välmående gräsmatta utan extra ansträngning.

På natten och i skymning finns det många djur som är aktiva, därför uppmanar vi att man programmerar sin iMOW till att endast klippa dagtid. Läs igenom bruksanvisningen för att säkerställa att du använder din iMOW på ett säkert sätt. Exempelvis ska klippområdet kontrolleras för djur i förväg.

Några gånger i veckan börjar iMOW sitt pass med en sväng runt kanten för att den ska bli extra fin. Mjuka kanter som ligger i marknivå (som låga altaner och gångar) omges av slingan. För hårda kanter (exempelvis murar och upphöjda altaner) installeras iMOW så att den kan köra så nära kanten som möjligt.

Ja, förutsatt att de är sammanbundna med samma slinga. En andra, separat gräsyta kan också klippas om den har en egen dockningsstation.

 

Flytta iMOW från dockningsstationen, koppla ur tråden till begränsningsslingan och dra ut strömsladden vid åska.

VAD BEHÖVER DU MER?

FÖRSÄKRING

När du registrerar din iMOW får du tre månaders försäkring på köpet som går smidigt att förlänga i upp till åtta år. På så sätt behöver du inte oroa dig för vad som händer om kabelslingan träffas av blixten eller om din iMOW blir stulen eller skadad på något sätt.

IKIT S

Installationskit Small med 150 meter begränsningsslinga, 150 kabelfästen och 3 kabelkopplingar.

IKIT L

Installationskit Large med 2 x 200 meter begränsningsslinga, 375 kabelfästen och 7 kabelkopplingar.

BEGRÄNSNINGSSLINGOR

Begränsningsslingor till installation. ARB 151: 150 m (rulle), Ø 2,3 mm. ARB 501: 500 m (rulle), Ø 3,4 mm.

TERRÄNGHJUL

Terränghjul så att iMOW tar sig fram ännu bättre i sluttningar m.m. Sats med 2 hjul. ADO 220 till serie RMI 4.

FÖRVARINGSLÅDA

Förvaringslåda för iMow robotgräsklippare.

SKYDDSSTAK

Skyddande tak som monteras på laddstationen. Extra skydd för robotgräsklipparen mot t.ex. sol, hetta och nedsmutsning.

KABELFÄSTEN

Kabelfästen för fastsättning av begränsningsslingan, 75 styck per förpackning.

KABELKOPPLINGAR

Kabelkopplingar för att koppla ihop begränsningsslingan, 10 styck per förpackning.

FRAMHJUL

Har din trädgård mycket sluttningar? Väljer man extra tunga framhjul som tillval och terränghjul där bak maximerar man iMOWs potential att klara utmaningarna.

KNIVAR

Originalkniv till RMI 4 (20 cm).

TRE TIPS FÖR EN GRÖNARE GRÄSMATTA

Förutom att klippa gräset, finfördelar robotgräsklipparen iMOW® gräsklippet åt dig, så att du slipper kratta upp det. Istället blir det till värdefullt gödsel för din gräsmatta som gör den grön och fin. Vill du få gräset att trivas ännu bättre? Här kommer tre tips!

1. FÅ BORT MOSSAN

En robotgräsklippare bidrar till mindre mossa genom att den gödslar gräsmattan med sitt gräsklipp. Förutom näringsrik jord gillar inte mossa ett högt PH-värde. Därför kan det vara bra att kalka gräsmattan vart tredje år för att höja PH-värdet – gärna så fort vintern har släppt sitt grepp. Mossa gillar inte för näringsrik jord heller, så kickstarta gärna varje utesäsong med att gödsla din gräsmatta. Välj med fördel ett miljövänligt alternativ om du kan. Och för bästa effekt, undvik att gödsla och kalka samtidigt.

2. VATTNA MYCKET OCH SÄLLAN

Under torra perioder är det bra att vattna sin gräsmatta för att hålla den fin. Visste du att det är bättre att vattna mycket och sällan än lite och ofta? Vattnar man lite och ofta kan nämligen gräsrötterna börja söka sig uppåt och bli extra känsliga. Det är idealiskt att vattna på natten eller tidigt på morgonen så att vattnet inte dunstar bort lika fort. Men tänk på att respektera lokala bevattningsanvisningar vid låga vattennivåer.

3. KLIPP INTE FÖR KORT

Klipp gärna lite och ofta för att gräsklippet ska gödsla gräsmattan regelbundet. Men undvik att klippa för kort! Börjar gräset gulna är det ett tecken på att du bör höja klipphöjden något. Lycka till!

ÅTERFÖRSÄLJARE MED WEBBUTIK

Handla online och få dina trädgårdsmaskiner från STIHL hem till din dörr.

Beviks Skog & Trädgård AB

köp online

Erik Nordins Eftr. AB

köp online

Granngården

köp online

Hylte Jakt & Lantmän AB

köp online

Hällgrens Motor & Cykelverkstad AB

köp online

Lättviktsmotor AB

köp online

Maskinklippet AB

köp online

Söderströms Skog & Trädgård AB

köp online

Tibro Skog & Trädgård AB

köp online

Toolab Verktyg AB

köp online

Bygghemma

köp online

Bernö Trädgårdsmaskiner

köp online

Drift & Underhållsteknik

köp online