VERTIKALSKÄRARE FRÅN STIHL

FARVÄL MOSSA OCH DÖTT GRÄS

GE DIN GRÄSMATTA EN MAKE-OVER. KAMNING INGÅR.

Med våra vertikalskärare gör du dig av med mossa och dött gräs med minimalt oväsen och miljöpåverkan. Att du får ner luft, vatten och näring till rötterna är en bonus! Scrolla ner för att läsa mer eller sväng förbi din närmaste STIHL återförsäljare för att få vägledning av ett proffs.

Nyhet!

VERTIKALSKÄRARE Batteridriven

RLA 240

Ge din gräsmatta på upp till 500 m2 en total make-over med denna batteridrivna 2-i-1 vertikalskäraren och luftaren från STIHL. Kamningsfunktion ingår! Den tar bort mossa och dött gräs med minimalt buller och miljöpåverkan och samlar allt i en 50 liters uppsamlare. På så sätt låter du luft, vatten och näringsämnen tränga ner till rötterna mer effektivt. Det hopfällbara handtaget gör att du sparar plats när den inte används, och det extra handtaget gör gräsklipparen enkel att lyfta och flytta.

endast vertikalskärare

3.190:-
RLA 240
VERTIKALSKÄRARE
RLA 240
Rekommenderat batteri AK 20 / AK 30
Kapacitet på en laddning (AK 30) 250 m²
Arbetsbredd 34 cm
Artbetsdjup 7,5 mm till –9,5 mm
Vikt 15 kg
Pris
3.190:-
endast vertikalskärare
Köp


VILL DU UPPTÄCKA FLER PRODUKTER?

Den här sajten ger dig ett urval av vårt sortiment som passar bra för din trädgård. Om du arbetar professionellt inom skogen, trädgårds- och parkvård eller är intresserad av hela vårt sortiment hittar du det på stihl.se. Besök stihl.se >>

VERTIKALSKÄR PÅ HÖSTEN ELLER VÅREN

1. KRATTA BORT LÖV OCH GRENAR

Den bästa tiden att vertikalskära är på våren eller tidigt på hösten. Invänta att gräsmattan har torkat upp ordentligt och kratta bort gamla löv och grenar.

2. KLIPP GRÄSMATTAN INNAN VID BEHOV

Därefter klipper du gräsmattan vid behov, men klipp inte mer än en tredjedel av gräshöjden då gräset lätt kan torka ut och börja gulna då. Sedan kan du vertikalskära!

3. GÖDSLA EFTERÅT

Vertikalskär du på våren kan du gödsla med en kväverik gräsmattegödsel så att gräsmattan kan kickstarta efter vintervilan. Vertikalskär du på hösten, använd en så kallad PK-gödsel som har lite eller ingen kväve. Istället har den fosfor (P) och kalium (K) som hjälper gräset att stå emot mossa under hösten. Mossa fortsätter nämligen att växa en bra bit efter att gräset slutat växa på hösten – och börjar även växa tidigare än gräset på våren. Att höstgödsla hjälper även till att förebygga snömögel som sprids i fuktiga miljöer, t.ex. under snön, och kan orsaka att stora partier gräs dör.

SKYDDSKLÄDER, ARBETSKÄNGOR OCH HJÄLMAR

På STIHL har vi ett brett sortiment av skyddsutrustning för att du ska hålla dig säker när du använder våra maskiner i skogen eller i din trädgård. Titta förbi närmaste återförsäljare och prova våra:

  • Skydds- och arbetskläder
  • Kängor och stövlar med sågskydd
  • Hjälmar
  • Och mycket mer!

STIHL SÄLJS ENDAST HOS AUKTORISERADE EXPERTER

För mycket kraft kan vara farligt om man inte vet hur man hanterar den (och det gäller inte bara motorsågar). Våra auktoriserade återförsäljare erbjuder dig ett smidigt och hållbart ägande med:

  • Professionella råd och tips
  • En monterad och testad maskin
  • Högkvalitativ service och reparationer som förlänger livet på din maskin
  • Orginalreservdelar och tillbehör

100% NÖJD ELLER PENGARNA TILLBAKA

Att du blir nöjd med ditt köp är viktigt för oss på STIHL. Testa våra maskiner hemma i en vecka och få pengarna tillbaka om det inte känns rätt!