VERTIKAL­SKÄRARE FRÅN STIHL

VERTIKALSKÄRARE FRÅN STIHL

FARVÄL MOSSA OCH DÖTT GRÄS

GE DIN GRÄSMATTA EN MAKE-OVER. KAMNING INGÅR.

Med en kombinerad vertikalskärare och mossrivare gör du dig av med mossa och dött gräs med minimalt oväsen och miljöpåverkan. Du byter lätt mellan funktionerna som hjälper dig att få en välmående gräsmatta där luft, vatten och näring lättare kommer ner till rötterna. Scrolla ner för att läsa mer eller sväng förbi din närmaste STIHL återförsäljare för att få vägledning av ett proffs.

VERTIKALSKÄRARE Batteridriven

RLA 240

Ge din gräsmatta på upp till 500 m² en total make-over med denna batteridrivna 2-i-1 vertikalskäraren och mossrivaren från STIHL där du enkelt byter mellan de två funktionerna. Kamningsfunktion ingår! Den tar bort mossa och dött gräs med minimalt buller och miljöpåverkan och samlar allt i en 50 liters uppsamlare. På så sätt låter du luft, vatten och näringsämnen tränga ner till rötterna mer effektivt. Det hopfällbara handtaget gör att du sparar plats när den inte används, och det extra handtaget gör det enkelt att lyfta och flytta den.

endast vertikalskärare

2.890:-
RLA 240
RLA 240
Batteri Rek. batteri AK 30
Kapacitet på en laddning 250 m² (AK 30)
Arbetsbredd 34 cm
Arbetsdjup -7,5 mm till 7,5 mm
Vikt 15 kg (utan batterier)
Ljudeffektnivå 92 dB(A)
Ljudtrycksnivå 75 dB(A)
Pris
2.890:-
endast vertikalskärare
Köp

Begränsningar i tillgänglighet kan förekomma.

VILL DU UPPTÄCKA FLER PRODUKTER?

Den här sajten ger dig ett urval av vårt sortiment som passar bra för din trädgård. Om du arbetar professionellt inom skogen, trädgårds- och parkvård eller är intresserad av hela vårt sortiment hittar du det i vår katalog >>

VERTIKALSKÄR PÅ HÖSTEN ELLER VÅREN

1. KRATTA BORT LÖV OCH GRENAR

Den bästa tiden att vertikalskära är på våren eller tidigt på hösten. Invänta att gräsmattan har torkat upp ordentligt och kratta bort gamla löv och grenar.

2. KLIPP GRÄSMATTAN INNAN VID BEHOV

Därefter klipper du gräsmattan vid behov, men klipp inte mer än en tredjedel av gräshöjden då gräset lätt kan torka ut och börja gulna då. Sedan kan du vertikalskära!

3. GÖDSLA EFTERÅT

Vertikalskär du på våren kan du gödsla med en kväverik gräsmattegödsel så att gräsmattan kan kickstarta efter vintervilan. Vertikalskär du på hösten, använd en så kallad PK-gödsel som har lite eller ingen kväve. Istället har den fosfor (P) och kalium (K) som hjälper gräset att stå emot mossa under hösten. Mossa fortsätter nämligen att växa en bra bit efter att gräset slutat växa på hösten – och börjar även växa tidigare än gräset på våren. Att höstgödsla hjälper även till att förebygga snömögel som sprids i fuktiga miljöer, t.ex. under snön, och kan orsaka att stora partier gräs dör.

Skydda dig med STIHL

Vi har ett brett sortiment av arbetskläder och skyddsutrustning, från handskar och hjälmar till sågbyxor och kängor. Titta förbi närmaste återförsäljare för att prova dina favoriter!

Ett tryggt köp

Vi finns här för dig

Vi behöver alla göra det vi kan för att minska smittspridningen. Oavsett om du vill handla dina produkter online eller i butik finns vi här för dig. Vår support finns här för att hjälpa dig och svara på dina frågor. Slå oss en signal på 031-354 12 55

STIHL säljs endast hos auktoriserade experter

Våra produkter går inte att köpa varsomhelst. De säljs endast genom servande fackhandlare för att garantera dig kompetent rådgivning och personlig service.

100% nöjd eller pengarna tillbaka

Att du blir nöjd med ditt köp är viktigt för oss. Testa våra maskiner hemma i en vecka och få pengarna tillbaka om det inte känns rätt.

Gäller alla maskiner med ett rekommenderat pris på upp till 10 000 kr.