TIPS & INSPIRATION
Hur man klipper sin häck

Hur man klipper sin häck

De flesta vill ha sin häck tät och fin, oavsett om den ska fungera som avskärmning, vind- eller insynsskydd. Här får du lära dig hur ofta häcken bör klippas, hur du klipper den spikrak och varför A-formen är så viktig när man pratar om häckar.

Klipp lite och ofta

Hemligheten för att få en tät häck är att klippa ofta och lite åt gången. Men vill man få en häck att bli hög bör man vänta tills den har fått sin önskade höjd och börja formklippa den först då, men det kan skilja sig från olika häckar. Vi rekommenderar därför att du pratar med din trädgårdsmästare. Kolla in våra häcksaxar här.

A-linjeformad klippning ger en tätare häck

Klipper man häcken A-linjeformat når solljuset alla grenar och häcken växer sig tätare och finare.

Använd ett snöre

Ett enkelt tips för att vara säker på att du klipper häcken rakt är att spänna upp ett snöre som hjälp. Då kan du enkelt fokusera på din klippteknik utan att oroa dig att häcken ska bli sned.

Bli av med kvistarna med en kompostkvarn

Ett fiffigt sätt att bli av med sina kvistar och samtidigt återföra näring till jorden är att mala ner dem med en kompostkvarn. Varför inte lägga materialet under häcken sedan för att göra den extra grön och fin?

Rengör klingan

Glöm inte att spraya klingan med t.ex. STIHL Superclean som effektivt löser smuts, olja och kåda på häcksaxknivar och skärverktyg. Spraya på efter varje användning och kör därefter verktyget en liten stund.

Lycka till!

 

Rekommenderade produkter

GHE 140 L
KOMPOSTKVARN Eldriven
HSA 60
HÄCKSAX BATTERIDRIVEN

Du kanske också gillar