TIPS & INSPIRATION
Finaste gräsmattan på 15 minuter

Finaste gräsmattan på 15 minuter

Hur får man en grön och fin gräsmatta? Här får du lära dig hur ofta man ska klippa sin gräsmatta och varför man ska röra sig i oregelbundna mönster. Vi får också ett tips på hur man ska hantera sin trimmer så att man slipper grässpill på garageuppfarten eller i rabatterna.

Klipp lite och ofta

Klipp ofta och tag max 1/3 av höjden – annars kommer rötterna torka ut och du får snart en gul och tråkig gräsmatta. Lämna minst 4-5 cm.

Klipp i olika ritningar

Visste du att gräset växer i den riktningen som du klipper? Därför är det bra att variera håll när man klipper så att man inte går åt samma håll varje gång. Eller så skaffar man en robotgräsklippare som jobbar systematiskt på detta sätt.

Extra fint i kanten

En batteridriven trimmer är perfekt för kanterna där gräsklipparen inte kommer åt. Tänk på att klippa så att gräsklippet hamnar åt rätt håll – inåt gräsmattan, så att det inte blir skräpigt på t.ex. grusgången eller i rabatten. Det kan även vara bra att ha en liten batteridriven busksax att klippa med där inte trimmern kommer åt. Och glöm inte att sätta batteriet på laddning så att det är redo inför nästa gång. Lycka till! Var inte förvånad om du snart har den snyggaste gräsmattan i kvarteret.

 

Rekommenderade produkter

FSA 60 R
TRIMMER Batteridriven
iMOW® 5 EVO
ROBOTGRÄSKLIPPARE

Du kanske också gillar