TIPS & INSPIRATION
5 tips när du väljer lövblås
5 saker att tänka på när du väljer lövblås

5 tips när du väljer lövblås

Funderar du på att köpa lövblås? Det är ett effektivt alternativ till att kratta löv och den har fler användningsområden. Dessutom är den skonsam mot rygg och axlar. Men vilken modell ska man välja? Här är fem snabba tips på vad som är bra att tänka på.

Hur mycket kraft ska man välja?

Det finns olika kraftfulla lövblåsar med olika vikt och ljudnivå. Vilken modell som passar dig beror dels på hur stor trädgård du har, och dels på hur fort du vill ha jobbet gjort. Har du en mindre trädgård är en batteridriven lövblås ett bra alternativ. Dessutom låter den lite mindre än en bensindriven. Har du en större trädgård och vill köra batteridrivet kan du köpa till ett extra batteri så slipper du vänta på att batteriet ska ladda. Jämför modellerna och titta på blåskraften och även den angivna blåsytan per laddning om du funderar på en batteridriven lövblås.

Vill du samla in löven direkt?

Om du vill spara tid kan du köpa en kombinerad lövblås och lövsug, så slipper du samla upp löven efteråt. Dessutom finfördelar många modeller löven så att de går fortare att kompostera efteråt.

Fler användningsområden

Förutom att blåsa bort löv från gräsmattan kan man städa bilen, blåsa bort grus, sand eller snö från uppfarten och torka bilen efter du har tvättat den. Och varför inte blåsa upp badleksaker, barnpooler och luftmadrasser?

Tänk ergonomiskt

Väljer du en lättare modell är det mer ergonomiskt – så spana in vikten! Det finns även ryggburna aggregat med bröstsele som tillbehör som gör det ergonomiskt att blåsa rent även större ytor med en tyngre modell.

Vill du städa taket och stuprännorna också?

Vissa modeller har även smarta tillbehör som gör att det blir enkelt att även göra rent stuprännor och tak.

Rekommenderade produkter

BGA 57
LÖVBLÅS Batteridriven
SH 86 C-E
lövblås/lövsug Bensindriven

Du kanske också gillar